Categorieën
Uncategorized

Tom Lewis op”Naar Zee, Naar Zee !” 2019

Vrijdag 7 en zaterdag 8 juni 2019 organiseert het jarige Leids Zeemanskoor ‘Rumor di Mare’ alweer de zevende editie van dit Sea Folk & Shanty Festival.

Vrijdagavond vindt er een lezing plaats georganiseerd met de Historische Vereniging Oud Leiden. Het gaat over het vakonderwijs in Leiden, waarvan ook de Leidse Kweekschool voor Zeevaart een voorbeeld isHet jubilerende Rumor di Mare lardeert de lezing met werkliederen. De lezing wordt gegeven door Anneke Boot, die een proefschrift schrijft over de geschiedenis van het vakonderwijs in Leiden. Aansluitend aan de lezing organiseren we vanaf 21.30 uur een concert. Plaats: het Volkshuis aan de Apothekersdijk, vanaf 20.00 uur.

Zaterdagmiddag bruist het Burchtplein en omgeving van de maritieme muziek. Optredens worden verzorgd door de internationaal vermaarde Tom Lewis (UK) en verder Trio La Bouline (Bretagne), Two Sheets to the Wind (Wallonie), Gaeld’r (Friesland), het Viswijvenkoor (Leiden), De Kaapstander (Oudewater) en natuurlijk Rumor di Mare en onszelf.

Zaterdagavond wordt “Naar Zee, Naar Zee !” afgesloten met een feestelijk concert in De Tuinzaal van Societeit De Burcht.

Voor meer informatie zie: www.naarzeenaarzee.nl !

WE HEBBEN ER WEER ZIN AN… !!!