Categorieën
Uncategorized

“Naar Zee, Naar Zee !” 2016 was weer lekker…

Samen met onze broeders van het Leids Zeemanskoor 'Rumor di Mare' hebben we weer een mooie editie neergezet van ons internationale Sea Folk & Shanty Festival. En het was nog wel een speciale ook: het eerste lustrum, de vijfde namelijk !

Donderdagavond was de aftrap met de, inmiddels traditionele, lezing: journalist Rudie Kagie sprak boeiend in het Volkshuis over De Kweekschool voor Zeilvaart in Leiden. Een kenmerkend gebouw met een mooie historie, inmiddels in gebruik van festivalsponsor "Geelkerken Linskens Advocaten". In het najaar zal er een herziene uitgave verschijnen van het boek van Kagie over De Kweekschool.

Do_SimonDuindam_7033Do_SimonDuindam_7028Do_SimonDuindam_7037

Op de vrijdagavond gaven we ruim baan aan allerlei artiesten uit Leiden en omstreken om hun uitvoeringen van zeemansliederen ten gehore te brengen. Onder andere smartlappenkoor "Er welt een traan", de in Leiden vermaarde "Peer" en een aantal koorleden van Rumor lieten van zich horen.

Naar Zee Naar Zee vrijdag Hennie Ligtrink-9Naar Zee Naar Zee vrijdag Hennie Ligtrink-7Naar Zee Naar Zee vrijdag Hennie Ligtrink

Genieten was het zaterdagmiddag van de optredens van alle artiesten op de vier podia rondom De Burcht: het Goudse koor "West Zuidwest", uit Friesland "Ytsje & Gjalt", uit Wallonië "Two Sheets to the Wind", uit Engeland "Pete & Anna" en natuurlijk de twee thuisgroepen.

Za_SimonDuindam_7182peteann1gjiets12sheets1Za-carlamatthee-1985DSC_1985Za-carlamatthee-2316DSC_2316

Zaterdagavond was het feest in De Tuinzaal. Er waren mooie optredens van alle artiesten waarbij vooral de momenten waarbij samen werd opgetreden bijzonder waren.

2sh4Za-av_SimonDuindam_7533Za-av_SimonDuindam_7527

KORTOM, het was weer lekker in en rond De Burcht… Dank aan alle organiserende en helpende leden van beide gezelschappen en de sponsors !!!

De foto's zijn van leden van de LAFV: Hennie Ligtrink, Carla Matthee, Yu Hua Yeh, Simon Duindam en Marcel Schikhof.