Categorieën
Uncategorized

Act op Sail Leiden – doorstart “Naar Zee, Naar Zee !”

“Eind juli wordt in Leiden de eerste editie georganiseerd van Sail Leiden. Dit wordt een mega-event waar kosten noch moeite worden gespaard om de historische vaart in al zijn pracht en praal te tonen aan een groot publiek. Meer dan 200 schepen zullen te zien zijn, op het water maar ook aan de kades tussen de Morspoort en de Zijlpoort. Aan de hand van een speciale wandelgids, De Blauwe Meander, ondergaat het publiek een stroom van activiteiten, verhalen en geschiedenis.

En die activiteiten zijn zeer divers, voor elk wat wils ! Zo wordt er een heus stadsstrand ingericht, is er een Drijf-In Bioscoop, zijn er oude ambachten te zien in het Ankerpark, geeft de Leidse Reddingsbrigade demonstraties, wordt er een Westlandse Groenteveiling nagebootst en speelt de Leydse Kluchtencompagnie een stuk van W.D. Hooft uit 1623… Voor wie de bootjes het belangrijkst zijn, vrijdag aan het eind van de middag is de intocht. Zie voor veel meer informatie www.sail-leiden.nl.

 

En jawel, terug van weggeweest vindt op zaterdag 28 juli de zesde editie van het internationale Sea Folk & Shanty Festival “Naar Zee, Naar Zee !” plaats. Onze maten van Zeemanskoor Rumor di Mare hebben de draad weer opgepikt en daar zijn wij zeer blij mee. Naast Rumor en wijzelf treden onder meer op Armstrong’s Patent (Appingedam), Babord Tribord (Bretagne) en Will & Rosie (UK). We spelen om 13.20 uur in het Ankerpark, om 15.20 uur aan het Kort Galgewater en om 16.40 uur aan boord van het vlaggenschip ‘De Terra Nova’ aan de Havenkade. ’s Avonds is daar ook een Open Podium. Voor meer informatie zie www.naarzeenaarzee.nl en Facebook.

WE HOPEN VELEN VAN ONZE FANS TE ZIEN IN LEIDEN !!!